Den rette vinguide til dig

vinguide

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

 

Har du også lidt svært ved at finde den rigtige vin, når du står og kigger på vinhylden i dit supermarked? Vi giver dig her en guide til hvad du skal gå efter når du er på jagt efter den helt rigtige vin til din aften. Du kan også selv tage et kig her, hvis du selv vil se dig igennem et udsøgt udvalg af lækre vine.

Mørkt kød:

Er du ude i at skulle lave en stor saftig steak, eller måske en lammekølle? Her er der tale om retter med et stort indhold af proteiner, hvilket godt kan spille imod en vin som har et tungere garvesyreindhold. Vi anbefaler derfor at du går efter en kraftig rødvin, som kan give noget efterspil. Vores favorit til kødretter er helt klart en Frontier red.

Fjerkræ:

Retter med kylling og kalkun, er lidt i særklasse. Her er det muligt både at vælge en rød eller hvidvin. Vi anbefaler dog at du skelner mellem styrken på dit valg af vin. Det betyder at hvis du vælger hvidvin, skal den være fyldig, i modsætning til rødvinen som i stedet, skal være en af de lettere rødvine, så den ikke overdøver smagen af dit fjerkræ. En rigtig god hvidvin vil fx være en Bourgogne, men hvis du går med rødvinen anbefaler vi en Pinot noir

Fisk & skaldyr:

Sætter du fisk eller skaldyr på bordet, har du valgt nogle af de lidt federe retter, hvilket også er rigtig lækkert. Til sådanne retter anbefaler vi dig af du kigger efter en god kraftig hvidvin, som kan give noget efterspil til din fiskeanretning. Et rigtig godt valg vil klart være en chardonnay fx.

 

Som en afslut på din aften, hvad end du har fået mørkt kød, fjærkræ eller fisk, så er det altid en klassiker at tage sig et glas, til sin aften hygge. Om du så skal se film, eller bare sidde og snakke, så er det helt fantastisk med et glas vin til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.