Sådan får du dine gæsters mund til at løbe i vand

sous vide

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du gerne vil imponere gutterne med det møreste kød du nogensinde har lavet, så må du ikke gå ned på udstyr.

For at få dit kød 100% perfekt tilberedt, skal du have to vigtige elementer i dit køkken. Først skal du have en vakuummaskine som du kan vakuumpakke dit kød ind i. Dernæst skal du bruge en sous vide, som sørger for at tilberede til kød til perfektion.

Det lyder måske som et lidt mærkeligt mix, men vi skal nok forklare hvordan det hænger sammen, så du kan komme igang.

Vakuum:

Grunden til at du skal anvende en vakuummaskine er, at du ved tilberedningen af dit kød i vakuum, beholder den naturlige saft og smag. Desuden ødelægger du heller ikke de næringsstoffer som kødet indeholder. Du får derfor så meget ud af dit kød som muligt.

Sous vide:

En sous vide er kort sagt et stort vandbad, som du tilbereder dit vakuumpakket kød i. Din sous vide er simpelhen din ven i køkkenet. Den har den funktion at, den kan holde den samme temperatur konstant, og giver dermed ikke ujævne tilberedninger. Dit kød bliver derfor ikke tilberedt uens, som det nemt kan blive udsat for på pander, ovne osv. Da disse afgiver svingende varmegrader. I en sous vide lægger du blot dit kød i vandbadet, og det vil aldrig blive overtilberedt, da du selv sætter temperaturen på maskinen. Kødet vil derfor ikke overstige denne. Den kræver nærmest ikke rengøring, da det udelukkende er kogende vand som du har i din sous vide.

Når dit kød så er færdigtilberedt i din sous vide, skal det have en hurtig gang på stegepanden, eller i ovnen, så det får den lækre stegeskorpe som man selvfølgelig også går efter.

Nu har du så et perfekt tilberedt stykke kød, som dine kammerater vil rose dig for det næste lange stykke tid.