Skal du snart have drengene over?

gryderet

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Her giver vi månedens opskrift på en lækker gryderet som ligger rigtig godt i maven.

Opskriften er en lækker og saftig kalvegryde, som virkelig definere drengerøvs aften. Den er rimelig simpel at lave, og kræver ikke særlig meget opmærksomhed. Det er en tung ret som ligger en rigtig god bund, og i kommer uden tvivl til at skulle slå mave når i er færdige. Vi anbefaler at du åbner en flaske kraftig rødvin eller to. Men øl går selvfølgelig også godt til. Så se at få arrangeret en aften med drengene, måske er der snart en god fodboldkamp, eller noget andet sport som i skal se.

Opskriften er beregnet til 4 personer.

Ingredienser:

350 g brune bønner

3 laurbærblade

1½ kg kalvebov eller oksebov

2-3 fed hvidløg

1 chili (eller flere hvis du gerne vil spice den lidt op)

2 spsk olivenolie

2 dåser hakkede tomater

1 dåse øl

200 g chorizo

4 dl ris

5 løg

Du starter med at lægge de brune bønner i blød i koldt vand aftenen før du skal bruge dem. Hæld nu vandet fra bønnerne og læg dem i en gryde med 2 af laurbærbladene, og dæk det til med vand igen og tilføj salt og peber. Kog det nu i ca. 1 time. Gå nu i gang med at skære dit kød ud tern på ca. 3×3 cm. Hak hvidløg og chili. Kom kødet i en varm gryde med olie. Derefter tilsæt hvidløg, chili, hakkede tomater, øl og det sidste laurbærblad ned i gryden. Lad det simre ca. 1½ time under låg. Skær nu chorizo i skiver og løgene i kvarter. Tilsæt nu chorizo, løg og bønnerne i gryderetten, og kog det yderligere 15-20 minutter. Imens retten simrer færdig, sætter du dine ris i kog, og koger dem indtil der ikke er mere vand (følg instruktionen på ris emballagen)

Tip:

Du kan sagtens købe bønnerne færdig kogte, og springe det første step over. Køb fx. cannellinobønner