Sådan laver man mad over bål

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Madlavning over bål er meget populært lige for tiden. Der er mange metoder til hvordan man kan lave en god herremiddag over bål. Det kan være en god måde at samle venner eller familier, til en hyggelig aften ved bålet. Det bliver meget hyggeligt hvis man endda spiser og laver maden dernede. Dette kan gøre det mere spændende for hele familien at spise med. Læs med her og lær hvordan du kan lave en hyggelig aften ude ved bålet om sommeren.

Bålpladsen

Det er ikke alle der har en bålplads, og derfor kan man med fordele købe et bålfad eller et bålsted i stål. Du kan endda investere i et transportabelt bålfad, som du kan tage med på tur, på den måde kan man arrangere et arrangement, hvor du tager ud i naturen og sætter et bål op, som man derefter kan grille over.

Vigtige tips

Det vigtige når man laver mad over bålet er selvfølgelig varmen. Man vil gerne lave et stort bål, som kan give mange gløder. Man laver aldrig mål i flammerne, da det simpelthen er for varmt, og svært at styre varmen og tilberedningen. Over flammer, kan man derimod anvende gryder og pander af støbejern. Det vil dog stadig være meget varmt og svært at styre varmen. Vent til bålet bliver til gløder, og fordel dem ligeligt ud i bålpladsen. Alt efter højden af bålet kan man med fordel have en justerbar rist, som kan gøre at man hele tiden kan justere varmen, over bål justere man nemlig varmen ved at ændre i afstanden mellem gløder og rist.

Smarte opskrifter til bålet

Der findes mange smarte opskrifter, som fungere meget godt til mad over bål. Udover bare at stege noget på en rist over bålet, kan man lave mange andre seje ting med bålet. heri ser vi blandt andet bagekartoflen i sølvpapir, eller snobrød rundt om en pind.