Sådan holder du din kaffemaskine ved lige

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Har du som rigtig mange andre, også en dyr kaffemaskine stående i dit køkken, som du gerne vil passe på, da du helst ikke vil ud og købe en helt ny. Så er du slet ikke den eneste. Kaffemaskiner er dyre, og det er derfor rigtig ærgerligt, hvis man ikke passer på den, og holder den ved lige – for den kan faktisk holde i mange år, hvis man passer på den.

Rens og afkalk den jævnligt

Lige som med alt andet, hvor der jævnligt løber vand igennem, så bliver en kaffemaskine og kalket til, og for man ikke gjort noget ved dette, kan kaffemaskinen i sidste ende gå i stykker, og kræver en større reparation, hvor man nok bare bør gå ud og købe en anden. Sørg derfor for at afkalke din kaffemaskine jævnligt, så du ikke ender med at maskinen går i stykker. Gerne et par gange om måneden, så holder den sig altid i tiptop stand.

Husk også at rengøre og vaske den af, hver gang der er kommet en eller flere pletter på maskinen. Får disse lov til at sidde, vil de på et tidspunkt få sat sig så godt fast, at de nærmest er umulige at få af.

Er dele blevet gammelt og slidt?

Efter mange års brug, og mange liter kaffe kørt igennem, kan ydredelene sagtens begynde at se lidt slidte ud. Hvis du gerne vil have en pæn kaffemaskine udefra set, så kan du med fordel løbende udskifte dele som kaffekanden, kaffefilteret m.m. hvis kaffemaskinen skal holdes pæn.

Hvad hvis noget går i stykker?

Selvfølgelig kan det ske at der er noget som går i stykker. Skulle der ske noget med kaffemaskinen, så den gik i stykker, så kan du altid finde kaffemaskine tilbehør på nettet, hvor forhandlere har forskellige reservedele, som du kan købe til en fornuftig pris. Du kan blandt andet se et udvalg af kaffemaskiner og tilbehør lige her.