Kan mikrobølgeovns mad være lækkert?

3 retter

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Næsten alle hjem har en mikrobølgeovn i hjemmet i dag, og de fleste bruger den nok til at varme rester, eller lave popcorn i. Men en mikrobølgeovn kan bruges til så meget mere end det.
Du kan lave alt fra havregrød til lammekølle i en mikrobølgeovn.
Fordelen ved at lave retter i mikroovnen er at du spare tid iforhold til en traditionel ovn. Dette er noget vi på mandemad er rigtige glade for.

Eksempler på retter du kan lave i mikrobølgeovnen.

Som nævnt tidligere kan du lave en hurtig havregrød om morgenen imens du gør dig klar til en ny dag på arbejdet, eller skolen.

Rør havregryn med vand eller mælk i en dyb tallerken. Sæt tallerkenen i mikrobølgeovnen ved fuld styrke i 2 minutter. Tag den ud og rør rundt med en ske og smag til med lidt salt.
Havregrød smager godt med et drys sukker og en lille klat smør, men prøv også med masser frisk frugt i tern og ahornsirup.
Så du har faktisk klaret en lækker mættende morgenmad på under 5 minutter, hvem vil ikke gerne spare, den tid om morgenen?

Men når du så når aftensmadstiden, og du har haft en lang dag, og derfor ikke orker det skal være for krævende, både tidsmæssigt og de kræfter du skal bruge i køkkenet, kan mikroovnen kommer dig til undsætning igen. Menuen kan lyde således.
Lammekølle med bagte kartofler.

Lammekøllen spækkes lige under fedtkanten med hvidløgssplinter og små persilleduske vendt i salt og peber. Køllen gnides med salt på undersiden og drysses med groft kværnet peber og rosmarin.
Køllen lægges i en skål eller fad egnet til mikrobølgeovn. Skålen dækkes til med film og køllen stilles i ovnen ved halv effekt(600 watt.) Stegetiden beregnes til 12 min pr 500 g.
Et stegetermometer (mikrobølge) skal vise 58 grader.
Køllen tages ud, skyen hældes i en gryde og hviler ca. 15 min.
Skyen varmes op, fløde og majsstivelse piskes sammen og røres i. Saucen koger et par min. og smages til med salt og peber.
Snor eller net omkring køllen fjernes og den skæres i skiver.
Vask og tør kartoflerne omhyggeligt.
Anbring 2 lag køkkenrulle på ovnens glasplade.
Kog kartoflerne 6 minutter ved 100%.
Vend dem og kog yderligere 6-10 minutter ved 100%, til der er møre, men stadig faste.
Lad kartoflerne stå 5 minutter. Skær en ridse midt igennem og kom smørret i. Tilsæt salt og peber.

Hvor finder du en mikroovn?

Men hvad hjælper alle disse lækre og nemme opskrifter, hvis du ingen mikrobølgeovn ejer?
Det er der råd for, i dag kan man anskaffe sig en god mikroovn til en fornuftig pris. Vi vil anbefale jer at købe den fra Tretti.se, da de har et pænt udvalg, til en fornuftig pris. Du kan se deres udvalg her.