Find den bedste barnevogn

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Den bedste barnevogn er ikke den samme type vogn for alle. Både børn og voksne er forskellige med forskellige behov og vilkår, så man skal tage udgangspunkt i sin baby og sig selv, når man vælger barnevogn. Det, man skal tænke på, er, hvor meget man kommer til at få med vognen at gøre de næste par år frem. Der bliver daglig, fysisk håndtering for forældrene, som kommer til at skulle bruge vognen som transportmiddel til det voksende barn. Og for barnet bliver det en væsentlig del af de daglige rutiner og et fast holdepunkt, som barnet vil forbinde med tryghed.

Skal passe til omgivelserne

For nogle forældre vil det give mening at købe en kombivogn, som er en vogn, hvor man har et og samme stel, som man så sætter sammen med henholdsvis en barnevognskasse typisk i starten eller senere en klapvognsdel. En kombivogn kan være en fordel, hvis man bor på få kvadratmeter, da en kombivogn er knapt så pladskrævende som to hele vogne. Det kan også være, man ved, det bliver en lang baby, da begge forældre er høje. Her vil tiden i barnevognen typisk blive kortere, da komforten for et langt barn er noget ringere i en barnevogn end i en klapvogn, der er beregnet til større børn.

Bor man i et byområde, hvor barnevognen skal kunne manøvreres ret præcist og gerne let rundt i bylivet, vil drejehjul forrest være en stor hjælp. Er man derimod bosat på landet, vil man uden tvivl få glæde af en barnevogn med store hjul med luft foran som bagpå. Disse vil give babyen en langt mere behagelig køretur, når barnevognen er ude på et ujævn underlag som grus eller skovbund. Kører man med små hjul på et ru underlag, vil man hurtigt kunne mærke, at barnevognen føles besværlig at skubbe, hvilket måske kan vække barnet i dets søvn.