En rigtig mand laver mad

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

I gamle dag var det kvinderne, der helt stereotypt stod bag familiens kødgryder. Mændene derimod huserede i haven og garagen, hvor der blev løftet tunge ting og arbejdet med maskiner. De gamle kønsroller var strengt opdelte i hhv. mande- og kvindeopgaver. Men sådan er det heldigvis ikke mere den dag i dag. I nutidens Danmark er det helt normalt, at det er manden i familien, der indtager køkkenet og fremtryller lækre middagsretter til familien.

Mad med mere

I takt med at de gamle kønsroller blev mere flydende, så begyndte danskerne også at udfordre de gamle normer i køkkenet. De gamle, danske traditioner foreskriver, at dansk mad består af sovs og kartofler. Igennem tiden er der blevet lavet store mængder frikadeller, medisterpølse og steg, når aftensmaden har stået for døren i de små hjem. Kogte gulerødder, ærter og syltede rødbeder er levn fra en svunden tid, hvor man i højere grad levede efter de danske årstider, og brugte de råvarer, der nu engang var i sæson. Familiernes tidligere generationer havde fat i noget med denne strategi, for det er faktisk slet ikke en dum måde at leve på. Ved at bruge sæsonens råvarer ærer man bæredygtighed, samtidig med at man får mere for pengene. Hvad de til gengæld ikke var særligt gode til i datidens Danmark, det var at eksperimentere med madlavningen. Det gør den moderne mand i langt højere grad.

Inspiration fra hele verden

Som tiden er gået, er vi ikke kun blevet bedre til at deles om opgaverne i hjemmet. De danske familier er også blevet mere begejstrede for at rejse ud i verden. Eksotiske madretter og opskrifter fra fjerne egne er kommet med hjem i rejsekufferterne, hvilket har givet en sand eksplosion af ny inspiration til det danske køkken. Mexicanske tortillapandekager er sammen med græsk tzatziki blevet nye klassikere i de nordiske madplaner. Og de nye madeksperimenter stopper ikke her. Går man særligt meget op i madlavning, er der nemlig slet ikke nogen grænser for, hvor megen inspiration der ligger frit tilgængeligt, hvis man kigger sig en smule om.

Kreativitet i hverdagen

Hvor der ofte kan gå en lille smule leverpostejsgrå hverdag i den, så kan vaskeægte madentusiaster bevare kreativiteten i køkkenet, selvom det blot er en kedelig mandag. En rigtig mand laver gode og nærende retter hver eneste dag. Og for at gøre dette, har han brug for at have udstyret i orden. Se oversigten over de bedste testede ovne og beslut dig for, hvilken en du bedst kan lide. Udstyr dit køkken med lige så megen kvalitet, som der hænger på væggen i dit værksted. Madlavningen bliver ganske enkelt en hel del sjovere, når du har de rigtige grejer i skufferne.