Det er ingen skam som mand at erkende man har brug for hjælp

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der findes helt sikkert en klar idé i samfundet om at mænd skal være store, stærke og kunne klare altting uden at vise den mindste strejf af følelser eller nederlag. Men sådan burde det ikke være. Der findes selvfølgelig også et kønsdogme om at kvinder bare at de små uskyldige væsner der skal hjælpes igennem alle livets facetter. Men vi ved jo godt at begge dele er forkerte og er nok et meget gammeldags syn på hvordan verden er. I dagens Danmark er det meget mere individuelt og du kan sagtens have mand og kvinder (eller andet) der passer ind på de forestillinger, men det kan også være at man slet ikke passer ind i nogle af de forestillinger.

Men meningen med dette indlæg er at fortælle at selvom mænd gerne vil forestille sig stadigvæk at de kan klare alt og ikke behøves hjælp, er en forkert filosofi at have. Hvis man kun vil klare sig selv, så bliver man aldrig ret meget bedre og man kan nemt opleve at køre fast i de ting man allerede har.

Spørger man derimod om hjælp, det kan være om hvilken vej man skal, hvordan man samler det her IKEA-møbel, om hvordan man klarer en opgave på arbejdet eller noget helt andet, så kan man blive langt klogere og det med at erkende at man har taget fejl eller at man har brug for hjælp er noget der kan gavne en resten af livet.

Det gælder også når man oplever personlige problemer. Mange vil nok bare gerne sidde med problemerne selv og så skal alt nok gå. Men oftest kan det godt svare sig at få snakket om dem. Uanset om det er med vennerne eller det er med professionelle som f.eks. din lokale psykolog. Det kan også være at du har nogle familiemedlemmer du kan dele det med. Uanset hvad er det klart anbefales værdigt at man erkender sine nederlag, spørger om hjælp og deler sine problemer med andre.