Bøger om madlavning under åben himmel

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er noget særligt ved at lave mad under åben himmel. Sanserne skærpes ligesom endnu mere, når man er ude i den fri natur. Hvis man endnu ikke har prøvet at lave mad på bål en frostklar vinterdag, så gør det! Det er magisk!

Fra Weber til bål

Du har sikkert allerede det sorte bælte i at grille pølser på Weber’en, mens du bunder en kold grøn. Og det er absolut også en kæmpe nydelse at grille en sommerdag. At passe grillen og afstå fra opgaverne med borddækning og snitning af salat, mens man helt saligt nyder sit eget selskab ved grillens varme kul. Men om vinteren er der altså ikke noget bedre end at lave et bål, og det vil helt sikkert også interessere ungerne mere end grillen.

Inspiration til mad over bål

Mangler du inspiration til mad over bål? Er du i tvivl om hvilket udstyr, du skal anskaffe? Fortvivl ej! Der findes mange flotte bøger om emnet, som er særligt målrettet mænd. Bøgerne findes som e-bøger, hvis du foretrækker at have din bogsamling samlet på tablet. Prøv fx at dykke ned i “Bogen om bålmad” af Nicolai Tram & Eva Helbæk Tram. Bogen giver dig forslag til bålretter i forskellige sværhedsgrader og lærer dig kunsten at bygge og tænde et bål. Fokus er netop på det sanselige og det åndelige ved at lave mad i det fri. Madlavningen kan nemlig også være påskud for at få lov at kigge dybt i de beroligende flammer. Lidt ligesom pølserne på grillen om sommeren.

Nyd tiden i det fri

Når du skal lave mad over bål, så sæt en god eftermiddags tid af til projektet. Især hvis du har børnene med. På med det varme tøj og ud i skoven for at samle pinde og brænde til bålet. Når bålet er tændt, kan I starte med at varme en kop kakao og få varmen ved flammerne, inden madlavningen går i gang. Mad over bål er ikke en hastesag, men en slow living aktivitet for hele familien.